woensdag 18 april 2007

NEW • NIEUW • NOUVEAU • NEU • NOVO • > N'

NEW is natuurlijk een versleten signaal, maar toch ladingdekkend in dit geval. De magnifieke rekensnelheid en verbindingsmogelijkheden van internet maken het mogelijk inhoud aan aan elkaar te koppelen, die op zeer uiteenlopende plekken, als voorraad of via een 'portal' aanwezig zijn.

De toegankelijkheid is voor iedereen beschikbaar. Wat zouden Danton of Robespierre er mee gedaan hebben, of hoe zouden de ideeën van Marx zich in dit kader ontwikkeld hebben. Geen dure ontwikkelaars meer nodig: de tools zijn gratis en de capaciteit, mits goed beheerd voldoende om een slimme structuur aan te leggen. Toen ik mijn site salotto.com in juni 1999 na jaren van zwoegen kon presenteren, had dit toch een heel kapitaal gekost.

Nu kan ieder kind van 12 jaar een platform creëren en communiceren met wie het wil. Zelfs in de huid kruipen van een verslaafde pornoster van 35 jaar op Second Life en voor de 13e verjaardag virtueel depressief worden. Dat is nog 's andere koek! of denk je nog met heimwee aan je oude correspondentievriendinnetje, of aan de rij wachtenden bij de enige publieke telefoon op dat heerlijke Griekse eiland. Betaal je liever 100 pesos, uit de tijd dat de dollarkoppeling nog bestond om 10 minuten met je moeder te praten vanuit een belwinkel in Buenos Aires. Of ga je voor een 'MMS-posting' op je weblog lopend door de straten van Tokio?

Ja 'NEW' dekt echt de lading.
Het post-Google tijdperk is allang begonnen.

VEEL PLEZIER!

Geen opmerkingen: